Efterrätter

De flesta uppskattar en god efterrätt när man ätit en god måltid, vissa tycker att det ska vara sött andra tycker en mer balanserad efterrätt är vad som smakar bäst. Det kan vara fråga om tårta eller en god tiramisu. För vissa kanske en liten chokladbit kan räcka.

Svenska efterrätter

 • Ostkakan är ju så svensk som den kan bli, det är en riktig klassiker och att äta den med vispad grädde och jordgubbssylt är fantastiskt gott och klassiskt Svenskt.
  Recept ]
 • God tårta till efterrättTårta är ju en trevlig efterrätt som alltid går hem, och har du inte tid att baka en tårta kan du kolla in postkakan.se, där hittar du flera olika tårtor som du kan beställa och de skickas hem till dig med vanlig post.
 • Ris à la malta är ju en traditionell efterrätt som oftast äts kring juletid, men varför inte göra den lite annorlunda och servera den med en liten tvist. Det finns två lite mer annorlunda recept på denna efterrätt.

Spanska efterrätter

 • Crema catalanaCrèma Catalana är släkt med den franska Crème Brulée  som den har många likheter med. I Sverige så bränner vi av sockret med en brännare för att få det där knäcket när man börjar äta. Originalbränningen sker i Spanien med ett järn som är spiralformat.
  Recept ]
 • Vinpäron är också en klassisk efterrätt från Spanien. På Spanska så heter den Peras al Vino som på svenska blir Vinpäron.  Man kokar päronen i en lag av vin, socker och kanelstång i ca 20 minuter. Låter päronen svalna och serveras med grädde och glass. Här är ett lite mer avancerat recept.

Italienska efterrätter

 • TiramisuTiramisu är efterrätten som är gjord på den Italienska färskosten mascarpone, med mandelbiskvier så får tiramisun den där fräscha mandelsmaken. För att göra en enkel Tiramisu kan du följa detta recept.
 • Zabaione är ytterligare en klassisk Italiensk efterrätt gjord på marsalavin, äggulor och florsocker. Traditionellt så kan den innehålla färska fikon, men det är inget som är nödvändigt. En söt och god efterrätt som du hittar receptet på här.